user_mobilelogo

Oostkapelle

oostkapelleOostkapelle grenst net als Domburg aan een brede strook land met duinen en bossen, de Manteling genaamd. Daarin liggen ook het 12e eeuwse Kasteel Westhove en hét museum voor natuur en landschap van Zeeland, Terra Maris. Het museum is gevestigd in de voormalige orangerie van kasteel Westhove.

evenementen

Tussen Oostkapelle en Vrouwenpolder ligt het uitgestrekte voormalige waterwingebied Oranjezon. Het gebied (400 ha) is onderdeel van het natuurmonument "de Manteling van Walcheren". In Oranjezon is meer dan 100 jaar water onttrokken voor de drinkwatervoorziening van Middelburg en Walcheren. Inmiddels is deze waterwinning gestopt; vanaf 1995 levert Oranjezon alleen nog in geval van ernstige calamiteiten drinkwater. In dit een zeer afwisselende natuurgebied leven bijzondere planten en dieren.

In Oranjezon worden vaak rondleidingen georganiseerd. Om het gebied te betreden heeft u een toegangsbewijs nodig: een dagkaart kunt u bij de kaartautomaat bij het pompstation Oranjezon kopen. In het duingebied zijn drie gemarkeerde wandelroutes van verschillende lengtes uitgezet. Tijdens het wandelen kunt u damherten en Shetlanders tegenkomen.

Oostkapelle bruist door de talloze evenementen die jaarrond georganiseerd worden. Een breed scala aan kleinere en grote evenementen zorgen ervoor dat u uzelf niet hoeft te vervelen.

In Oostkapelle en omgeving valt genoeg te beleven: boeiende natuurgebieden, de hoogste duinen, een diversiteit aan attracties en musea, vele watersportmogelijkheden, de schoonste stranden en talrijke winkelmogelijkheden.

Bron: vvv oostkapelle

}